Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szalagfüggöny rögzítési, felszerelési lehetőségei

Szalagfüggöny rögzítési, felszerelési lehetőségei
A Nemzeti Dohányboltok és Lottózó partner üzletek bejárati ajtói elé készülő szalagfüggönyök helyének felméréséről írtunk már korábban. Akkor csak megemlítettük a lehetséges rögzítési módokat, melyekről most részletesebb leírást adunk, hogy a felszerelés se okozzon gondot senkinek. Nézzük meg egyesével a hat különböző lehetőséget, amelyek közül kiválasztható a helyszín adottságaihoz leginkább megfelelő rögzítési mód.

A webáruházunkban megtalálható szalagfüggönyöket elsősorban Nemzeti Dohányboltok és Lottózó partner üzletek részére készítjük. A szalagfüggönyök általában a boltok, üzletek bejárati ajtajára kerülnek fel függetlenül attól, hogy az ajtó alapanyaga fa vagy műanyag, ritkább esetben a falfelületre. Lássuk sorban a lehetséges rögzítési módokat!

1. Konzolos

Ez a rögzítési mód a legesztétikusabb megoldás mind közül, bár némi kézügyességre és barkácsszellemre szükség van a kivitelezéséhez. A csomag minden eleme fekete színű és tartalmaz egy állítható hosszúságú rudat, annak a két végére záró kupakokat, valamint két "L" alakú tartó konzolt, amire a rudat lehet akasztani. Az ábrákkal illusztrált útmutató alapján a tartó konzolok kétféle pozícióban rögzíthetők az ajtótokhoz, de az ehhez szükséges csavarokat magunknak kell beszereznünk, mert a csomagnak nem tartozéka. Az "L" alakú konzolokat az ajtótok két felső sarkába kell csavarozni, ezután a takaró elemeket és a hajlított rúd tartókat rögzítjük.

A hajlított rúd tartókat szintén kétféleképpen lehet felszerelni, ezzel állítható be a szalagfüggöny távolsága az ajtósíkhoz képest. Miután végeztünk a tartó konzolok összeszerelésével a teleszkóposan állítható hosszúságú tartó rudat átfűzzük a szalagfüggöny felső részén kialakított bújtatón. A rúd két végére már csak a záró kupakokat kell ráhúznunk, a rudat beakasztani a hajlított tartókba és el is készültünk a felszereléssel.

2. Léces

Ez egy viszonylag egyszerű rögzítési mód, hiszen a szalagfüggöny felső részén kialakított bújtatón kell átfűzni a fából készült lécet, majd ezt a lécet lehet rögzíteni az ajtótokhoz. Ez történhet csavarozással vagy kampók betekerésével figyelembe véve természetesen a tok alapanyagát és ahhoz megfelelő csavarokat, kampókat választva.

3. Tépőzáras

Ennél a rögzítési módnál egy olyan tépőzárat adunk a szalagfüggönyhöz, amelynek egyik oldala az ajtótok felső vízszintes részéhez ragasztató öntapadós szalaggal, a másik fele pedig a szalagfüggöny felső részéhez. Nincs szükség fúrásra, csavarozásra, egyszerűen csak össze kell illesztetni a szalagfüggönyt az ajtótokkal a tépőzár segítségével.

4. Kétoldalú ragasztóval

Hasonlóan a tépőzáras rögzítési módszerhez, így is rendkívül egyszerűen, fúrás és csavarozás nélkül fel lehet rögzíteni a szalagfüggönyt az ajtótokra a közéjük kerülő erős, kétoldalú ragasztószalag segítségével. Első lépésben  ragasztószalag hosszát a szalagfüggöny szélességéhez igazítva levágjuk. Ezután a ragasztószalag egyik oldaláról lehúzzuk a fóliát és ezt a felét ragasztjuk a szalagfüggönyre. Végül a ragasztószalag másik oldaláról is lehúzzuk a fóliát és felsimítjuk a szalagfüggönnyel együtt az ajtótok felső részére.

5. Ringlivel

A ringlik a szalagfüggöny felső részére kerülő fém karikák, amelyeken keresztül rögzíthető a függöny akár egy zsinórt átfűzve rajtuk vagy kampókra akasztva. Ha az utóbbi esetet választjuk, akkor először át kell jelölni az ajtótok felső részére a ringlik helyét, hogy a kampókat egy vonalban oda tudjuk betekerni és egyenesen tartsák a szalagfüggönyt.

6. Bújtatóval

Ebben az esetben a szalagfüggöny felső részén kialakított bujtatóba kell befűzni valamit, ami tartani fogja a függönyt. Végig lehet bújtatni rajta meglévő rudat, karnist, de akár egy zsinórt is.

Bízunk benne, hogy a fenti útmutatóval sikerült segítséget nyújtanunk a szalagfüggöny felszereléséhez és rögzítéséhez. Bármelyik általunk gyártott és forgalmazott szalagfüggöny típus esetén választható hat különböző lehetőség a felszereléshez. A rögzítési módot a helyszíni adottságokhoz, az ajtó alapanyagához legjobban illeszkedően érdemes megtervezni. Sok sikert kívánunk a felszereléshez!

Tartalomhoz tartozó címkék: hasznos érdekes