Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Egymillió forint támogatás vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozásoknak

Egymillió forint támogatás vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozásoknak
A Kisfaludy program keretén belül 2024. májusától jelentős pályázati lehetőség nyílik meg a hazai turizmus ágazatát nagy mértékben erősítő vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások, Tourinform irodák részére, valamint a hagyományos kávéházi cigányzene megőrzésére és népszerűsítésére. Ebben a bejegyzésben a vidéki vendéglátóhelyek támogatásának lehetőségére vonatkozó legfontosabb tudnivalókat vesszük sorra.

A Kisfaludy turisztikai fejlesztési program idei kiírásának egyik kedvezményezettjei a vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások. Elsőként május 27-től az egész évben nyitva tartó vidéki éttermek számára nyílt meg a lehetőség a pályázatonként egymillió forint vissza nem térítendő támogatás elnyerésére. A program további ütemeiben júniustól a cukrászdák, júliustól a szórakozóhelyek, augusztustól pedig az alkalmi vendéglátó helyek pályázhatnak. Az ősz folyamán szeptembertől a kávézók, októbertől a büfék, novembertől pedig az italüzletek és bárok jelentkezhetnek a program további ütemeire.

Az összesen 15 milliárd forint összértékű támogatás első ütemében június 28-ig pályázhatnak a vidéki éttermek pályázatonként egymillió forint vissza nem térítendő támogatásra 3 milliárd forint keret összeg erejéig. A projekt célja a hazai turizmus fejlesztése és versenyképességének növelése. A hazai vendéglátó helyek mintegy kétharmadát adják Magyarország turisztikai bevételének, ezért igényelhetik ők elsőként a vissza nem térítendő támogatást versenyképességük növelése érdekében.

A pályázat keretén belül elnyerhető összeg korszerű konyhatechnológiák és eszközök beszerzésére, továbbá energiahatékony és gazdaságos üzemelést támogató fejlesztésekre használható fel. Emellett a támogatást a mindennapi működéshez szükséges kisebb eszközök és készletek beszerzésére is fordíthatják az éttermek. A program további célja az ágazat digitalizációjának erősítése, ezért a jelentkezéseket az NTAK rendszeréből indíthatják a pályázók.

A vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások forgalmuk növelése érdekében számos utcára kihelyezhető, látványos és figyelem felkeltő reklám eszközzel tudják becsábítani a vendégeket éttermükbe. Ilyenek az utcai megállító táblák vagy a messziről is jól látható, rendkívül látványos, akár az étterem saját logójával készülő strandzászlók. Emellett növelik a vendégek étterembe vetett bizalmát a bejárat fölé szerelhető cégérek vagy a homlokzaton elhelyezhető cégtáblák normál vagy sötétedés után is jól látható, világító kivitelben.

A Kisfaludy turisztikai fejlesztési programmal kapcsolatos részletek megtalálhatók ide kattintva.

Tartalomhoz tartozó címkék: hasznos