Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kiváló eszköz szemmel látható eredménnyel - ez a fagyi zászló

Kiváló eszköz szemmel látható eredménnyel - ez a fagyi zászló
Létezik egy eszköz, amellyel sikeresen hívhatja fel az utcán közlekedők figyelmét vállalkozására, legyen az fagyizó, cukrászda vagy akár vendéglő. Ez az eszköz nem más, mint a fagyi zászló vagy más néven strandzászló (beachflag). Ezt mutatjuk be az alábbiakban.

A fagyi zászló vagy strandzászló manapság már megszokott része az utcaképnek nagyvárosokban és kisebb településeken egyaránt, hiszen az utóbbi években idehaza is nagyon elterjedt. Figyelem felkeltésre szolgál és ezt a funkcióját remekül el is látja. Elsősorban a fagyi zászlón szereplő grafika (kép és szöveg egyaránt) az, ami az üzenetet hordozza a járókelők, kerékpárosok részére, de egy jól belátható útszakaszon akár a gépjárművel közlekedők számára is könnyen észrevehető. Különböző magasságokban létezik nagyjából 2,5 méter és 5 méter között, ezzel arányosan változik a strandzászló felülete is, amire az üzenet kerül. A méretet elsősorban a felhasználás helyszíne határozza meg, hiszen egy szűkebb kis utcában nincs szükség a legnagyobb kivitelre, de egy tágas területen ez lesz a távolról is jól látható megoldás.

Remek figyelem felhívó reklám eszköz a fagyi zászló közvetlenül az üzlet előtti utca részen elhelyezve, de akkor is, ha kissé távolabbról szeretné a tulajdonos oda irányítani a forgalmat az fagyizóhoz, cukrászdához. Ez utóbbi esetben jó kiegészítője lehet a fagyi zászlónak egy fagylaltos grafikával készült megállító tábla, utcai reklámtábla is, ami egy nyíllal jelzi a helyes irányt az üzlet felé. A kettő reklám eszköz együttes használata a nem közvetlenül az üzlet előtt haladó forgalmat is nagy hatékonysággal irányítja a tulajdonos számára kívánatos cél felé.

A szerkezet négy elemből áll:

  • egy négyzet alakú fém talpból, amely megtartja az egész fagyi zászlót,
  • egy több részből álló, felfelé keskenyedő, összedugható zászlórúdból, amire a grafikával ellátott zászlót lehet felhúzni,
  • a fém talp és a zászlórúd közé kerülő forgó elemből (rotátor), amelynek segítségével a rúd a zászlóval mindig a széljárásnak megfelelő irányba tud fordulni
  • és magából a grafikával ellátott zászlóból, amit a zászlórúdra lehet felfűzni és az aljánál rögzíteni.

Mivel a zászlórúd hajlékony anyagból készül és felfelé keskenyedik, a zászló végleges formáját úgy lehet elnyerni, hogy a zászlórudat belefűzzük a zászló egyik szélén kialakított, felső végén zárt járatba, megfeszítjük, aminek hatására a zászlórúd meghajlik és végül az aljánál egy zsinór segítségével rögzítjük ebben az állapotban. A fagyi zászló kialakításából fakadóan természetesen a valóságban is zászlóként viselkedik, ezért fontos része a szerkezetnek a fém talp és a zászlórúd között elhelyezkedő forgó elem, más néven rotátor. Ennek köszönhetően a fagyi zászló mindig elfordul az éppen aktuális szél irányának megfelelően azzal párhuzamos irányba és így nem éri nagy felületen, nem tudja felborítani a szél.

A strandzászló felhasználási területe nem szűkül le csupán a korábban említett fagylatozók, cukrászdák, vendéglők körére, hiszen a zászló grafikáját megváltoztatva számos módon lehet még felhasználni. Néhány egyszerű példa: szezonális gyümölcs árusítás (eper, dinnye, barack), fesztiválokon a vállalkozás egyedi logója az árusító pavilon előtt, mobil büfékocsik kiegészítője (lángos, hamburger) stb. Webáruházunkban megtalálható számos előre lekészített grafikájú fagyi zászló, de egyedi igényeknek is megfelelünk, hiszen el tudjuk készíteni a zászlókat akár az Ön vállalkozásának logójával is.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekes egyedi