Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan mérjük fel a szalagfüggöny helyét?

Hogyan mérjük fel a szalagfüggöny helyét?

Szalagfüggönyt szeretne vásárolni, de nem tudja hogyan válassza ki a megfelelő méretű terméket? A szalagfüggöny sikeres felszerelése előtt érdemes néhány dolgot figyelembe venni, melyeket összegyűjtöttünk az alábbiakban.

Szalagfüggöny általában bejárati ajtókra kerül felszerelésre, ezért első lépésben azt kell megnézni, hogy az ajtó befelé vagy kifelé nyílik. Ezt azért fontos tudni, mert ha befelé nyílik az ajtó, akkor kívülre, ha kifelé nyílik az ajtó, akkor belülre kell a szalagfüggönyt felszerelni.

szalagfüggöny dohányboltraKövetkező lépésben a szalagfüggöny méretének megadásához fel kell mérni a helyét ajtón. Mindig az ajtó tokjának belső szabad nyílását (falcméretet) kell megmérni szélességi és magassági irányban is. Ezen kívül fontos az ajtót határoló falnyílás mérete is, mert általában ide kerül be a szalagfüggöny. Tehát a kétféle mért adatból lehet meghatározni a szalagfüggöny méretét. Szélességi méretként a mért falcmérethez kell néhány cm-t adni úgy, hogy biztosan rátakarjon az ajtótokra két oldalt, de kisebb legyen, mint a falnyílás szélessége. A magassági méret viszont min. 10cm-rel kisebb lehet a mért falcméret magasságánál, nehogy leérjen a szalagfüggöny a talajig és valaki rá tudjon lépni.

A rögzítési mód meghatározásánál figyelembe kell venni az ajtó tok anyagát. Műanyag ajtó tok esetén előfordulhat, hogy nem lehet hozzá csavarozni. Megfelelő feltételek mellett mind műanyag, mind fa ajtó tokhoz esztétikusan és szakszerűen lehet rögzíteni a szalagfüggönyt.

Lehetséges rögzítési módok:

- konzolos (2db fekete színű tartó konzolt kell felcsavarozni az ajtótokra és arra ráakasztani a szalagfüggönyt egy állítható hosszúságú rúddal, melynek két végén végzáró található),

- léces (egy egyszerű fa lécet kell felcsavarozni az ajtótokra, az tartja a szalagfüggönyt),

- ringlivel (a szalagfüggöny felső részén lévő fém karikákat lehet felakasztani az ajtótokon lévő kampókra vagy szögekre),

- tépőzáras (a tépőzár egyik fele az ajtótokra, másik fele a szalagfüggöny felső részére van rögzítve),

- bújtatóval (meglévő függönytartóhoz vagy egyéb módon rögzíthető).

Bízunk benne, hogy ezek alapján könnyen el tudja végezni a szalagfüggöny felmérését és sikerül kiválasztani a megfelelő méretet.

Ha pedig a szalagfüggöny rögzítési, felszerelési lehetőségei érdeklik, olvassa el erről szóló bejegyzésünket is!

Tartalomhoz tartozó címkék: hasznos érdekes