Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Táblák extra könnyen törölhető felülettel. Mit jelent ez?

Táblák extra könnyen törölhető felülettel. Mit jelent ez?

Rengetegféle táblával találkozunk mindennapi életünk során az utcákon, az utakon, épületek belsejében és szabadtéren egyaránt. Körbevesznek bennünket gyakorlatilag mindenütt, emiatt sokszor talán már fel sem tűnnek, pedig mindig valamilyen információt hordoznak. Ez az információ, üzenet lehet állandó jellegű, mint pl. az utcanév táblák, közúti jelzőtáblák, de lehet időnként változó is. Ez utóbbi esetben elvárás a táblával szemben, hogy a felülete írható és törölhető legyen. Nézzük meg, milyen felhasználás során kerül előtérbe ez a funkció és hogyan készülnek ezek a táblák!

Képzeljük el, hogy valamilyen kis boltot, üzletet vezetünk. Lehet ez egy vegyesbolt, fagyizó, zöldség-gyümölcs kereskedés, de akár butik, barkácsbolt vagy hentesüzlet is. Az üzlet kirakatában valószínűleg ki van függesztve egy táblára a nyitvatartási idő, a tulajdonos vagy üzemeltető adatai, dohányzást tiltó tábla, stb. Ezek az adatok nem sűrűn változnak, tehát egy nyomtatott tábla tökéletesen megfelel a célra. Vannak azonban olyan dekorációs és reklám elemek, amelyekre valamilyen rövidtávú, időszakos üzenetet írunk ki. Felhívhatjuk a járókelők figyelmét a napi akcióra, friss, szezonális zöldség vagy gyümölcs érkezésére, valamilyen csomagban történő kedvezményes vásárlásra vagy a napi ajánlatra. Ezek mind olyan információk, amelyek csak rövid ideig tartanak és miután lejárt az érvényességük, újabb üzenettel szeretnénk megszólítani a járókelőket.

eper írható megállító táblaErre a célra készülnek az olyan táblák, amelyeknek filctollal írható és könnyen letörölhető a felületük. A tábla alap grafikája általában az üzlet arculatához igazodó, emellett van rajta az igényeknek megfelelően kisebb vagy nagyobb szabad felület, ami filctollal írható és könnyen letörölhető. Ennek köszönhetően a tábla számtalan alkalommal újra írható és használható, nem szükséges minden egyes üzenethez új táblát készíteni. Nézzünk meg néhány esetet!

A szabadtéri strandokon ki kell írni a víz- és levegő hőmérsékletét egy táblára, ami naponta változhat. Egy szezonális dinnye árus felírja a dinnye árát egy megállító táblára, hogy messziről is jól látszódjon, hiszen a szezon előre haladtával ez az ár is változni szokott. A fagylaltozók minden nap kiírják az aznap kapható választékot egy táblára, ami szintén akár naponta változhat. És a sor hosszan folytatható, mert minden üzletnek, boltnak megvan az egyedi sajátossága, amivel fel szeretné hívni magára, kínálatára a figyelmet.

De mitől lesznek ezek a táblák extra könnyen törölhetők? Nos, a nálunk készülő táblák függetlenül attól, hogy műanyagból vagy szendvicslemezből készülnek, a rájuk nyomtatott alap grafikát követően kapnak egy extra fólia bevonatot. Ez a bevonat bír olyan tulajdonsággal, hogy a felületére filctollal készített felirat vagy rajz nagyon könnyen, egy mozdulattal, nyom nélkül eltüntethető. Az írható felület így újra tiszta lesz és ismét felhasználható egy újabb üzenet hordozására.

Ön mire használna egy újra írható táblát a kirakatában? Milyen üzenetet írna az üzlete bejárata elé kihelyezett utcai megállító táblára?

Tartalomhoz tartozó címkék: hasznos kulisszatitkok