Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Több, mint ezer kistelepülés nyert támogatást

Több, mint ezer kistelepülés nyert támogatást
A Magyar Falu Program keretén belül hat pályázati kategória közül választhattak a kistelepülési önkormányzatok. Ennek köszönhetően több, mint ezer falu és ötezer lélekszám alatti kisváros nyert támogatást egyebek mellett épületfelújításra, óvodák, bölcsődék, orvosi rendelők korszerűsítésére.

A pályázat nyerteseinek listája már megtalálható a kormany.hu, valamint a magyarfaluprogram.hu oldalakon. Gyopáros Alpár kormánybiztos tájékoztatása szerint a hat pályázati kategória közül a legnagyobb érdeklődés az épületfelújítások iránt volt. Az önkormányzati intézmények, óvodák, bölcsődék, orvosi rendelők, faluházak korszerűsítésére 351 nyertes pályázat született, összesen öt és félmilliárd forint értékben. Tanya- és falugondnoki busz beszerzésére, cseréjére 41-en pályáztak sikerrel 700 millió forint összértékben, 224 pályázó pedig kommunális eszközöket vásárolhat, összesen másfél milliárd forintért.

Gyopáros Alpár hangsúlyozta, hogy míg korábban a kistelepülések népességcsökkenéstől szenvedtek, most már a falu az, ahol emelkedik a kisgyermekek száma, tehát "van értelme a falvak támogatásának". Valószínűleg még az idén újabb pályázatot írnak ki - jelezte a kormánybiztos.

Mi, a TáblaDepo minden munkatársa nevében szeretnénk gratulálni a nyertes önkormányzatoknak és sok sikert kívánunk a projektek megvalósításához! Ennek részeként kínálatunkban megtalálható minden olyan kötelezően kihelyezendő tábla, ami a pályázati kiírásban feltételként szerepel. A korábbi pályázatok kapcsán már több, mint 500 önkormányzattal tudtunk sikeresen együttműködni, így a jövőben is állunk rendelkezésükre.

Tartalomhoz tartozó címkék: hasznos érdekes magyar falu program